Zdravje v vrtcu

Tudi v letošnjem šolskem letu 2019/2020 bo vrtec Luče in Solčava sodeloval v programu Zdravje v vrtcu. Rdeča nit letošnjega programa je “POČUTIM SE DOBRO”. 

PRAVILNO UMIVANJE ROK

Otrokom sem tehniko pravilnega umivanja rok prikazala preko pesmi: Traktor se pelje po cesti … Ogledali smo si video posnetek: Čiste roke za zdrave otrok. Naučili smo se deklamacijo: Bacili. Otrokom sem bacile, ki se naberejo na rokah prikazala z bleščicami, ki sem jih nasula na roke in so jih potem preko pravilnega umivanja rok izprali.

PTICE POZIMI

Ob opazovanju ptic skozi okno smo zelo uživali,  zato smo se odločili, da postavimo ptičjo hišico. Skrbno smo hranili ptičke. Ker jih je prihajalo vse več smo še izdelali hišice iz odpadne embalaže in jih napolnili s semeni…

JEM ZDRAVO ZA POČUTJE PRAVO

Z otroki smo se pogovarjali kako srbimo za svoje zdravje. Iz reklam smo si izrezali različna živila, ki smo jih nato razvrstili v prehrambeno piramido. Iz različnega sadja smo si skupaj pripravili smuti. V tem tednu smo veliko telovadili in hodili na daljše sprehode v naravi. Ogledali smo si lutkovni film, Ostal bom zdrav.

PUSTNO RAJANJE

ZIMSKA OBLAČILA

Ježki smo spoznavali zimska oblačila. Oblačila smo razvrščali na poletna in zimska oblačila. Poudarek je bil na vzorcih, likih in barvah. Izdelali smo si rokavice iz pisanih trakov po vzorcu, šivali kape s pisano volno, pulover smo tiskali po vzorcu z liki. Brali smo pravljico Rokavička – ruska ljudska pravljica, jo zaigrali z lutkami in dramatizirali. Naučili smo se pesem Rokavica – Viktor Mihelčič.

POIŠČIMO MUCIN DOM

Odpravili smo se na potep k muci copatarici. Veliko ovir nas je pričakalo na poti. Z  dobro voljo in gibalnimi spretnostmi smo jih premagali in končno prispeli do mucine hiške.


SLAVNOSTNO KOSILO 

 

 

V decembru smo si okrasili mizo in izdelali pogrinjke. Med čakanjem na kosilo smo poslušali božično instrumentalno glasbo. Komaj smo čakali polne krožnike… no pa dober tek.

 


Otroci vrtca Luče in Solčava so sodelovali v programu Zdravje v vrtcu. Letos smo otroke spodbujali k medgeneracijskem sodelovanju in druženju. Dejavnosti, ki smo jih izvajali v posameznih skupinah, si lahko ogledate v spodnjih poročilih.

Zdravje v vrtcu – skupina BIBE

Zdravje v vrtcu – skupina POLŽKI

Zdravje v vrtcu – skupina JEŽKI

Zdravje v vrtcu, – skupina ZAJČKI

Zdravje v vrtcu, Solčava – skupina MEDVEDKI

 

 

 

 

 

(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov 1)