LUČE – POLŽKI

PRAZNIK

V mesecu marcu smo na obisk povabili mamice, da skupaj proslavimo njihov praznik. Postregli smo jim kavico in piškote. Da bi pregnali zimo pa smo s skupnimi močmi izdelali gregorčke iz naravnih materialov in le te spustili po reki Savinji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PEKLI SO KEKSE

Polžki smo se odločili, da bi sami spekli dobre kekse. Ugotovili smo, da tega ne znamo in smo se odpravili  h teti Mici. Micini keksi so zelo dobri, zato smo jo prosili, da nam pomaga pri pripravi testa…

Drugi dan je teta Mica prišla na obisk, v vrtec in prinesla s seboj testo za kekse, ki ga je prejšnji dan dala počivati v hladilnik. Skupaj smo pregnetli testo, ga zvaljali in izdelali kekse z modelčki.

Nnnnjjjjaaaammmm… pa jih je zmanjkalo…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UTRINKI S PUSTNEGA RAJANJA POLŽKOV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


V mesecu januarju, smo v skupini polžkov spoznavali Muco Copatarico. Najprej smo se preko slik seznanili s pravljico in glavno junakinjo. Veliko smo se obuvali, sezuvali in se učili skrbeti za svoje copate. Ob prepevanju pesmi Ni copatka, smo copate skrivali in iskali v igralnici. Izdelali smo muckin dom in sami prepleskali streho, pri tem pa neizmerno uživali.


V jesenskih mesecih (september in oktober) smo uganjali Pikine norčije, sodelovali v projektu Dediščina gre v šole in vrtce, obiskala nas je tudi Tetka Jesen, ki je k sodelovanju povabila tudi stare starše (projekt Simbioza giba) in nas pošteno razgibala. Pripravili smo tržnico, kjer so otroci lahko kupovali sadje, kostanj, pomfri in jabolčnik.​

Tadeja Robnik

 

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)