LUČE – POLŽKI

LETI, LETI LETALO…

V vrtcu smo pobarvali krila iz kartona in jih nesli s seboj na Prode, kjer nas je stric Vinko že čakal. S seboj je prinesel trup letala iz lesa in gumice. Pomagal nam je izdelati letala, kakršne je izdeloval, ko je bil še sam otrok.

 V vrtcu smo pobarvali krila iz kartona in jih nesli s seboj na Prode, kjer nas je stric Vinko že čakal. S seboj je prinesel trup letala iz lesa in gumice. Pomagal nam je izdelati letala, kakršne je izdeloval, ko je bil še sam otrok.

BIBE, POLŽKI IN UPOKOJENKE

Skupina Bibe in Polžki smo se konec meseca marca  odpravili na obisk k upokojenkam, v malo hiško sredi vasi. Gospe so otrokom razložile, da se vsak torek zberejo na druženju, kjer kvačkajo in šivajo. Povedale so nam, da za to delo uporabljajo iglo in sukanec ter kvačko in prejico. Vse so nam pokazale, otroci so si pripomočke pobližje ogledali, vsi izdelki so bili že velikonočno obarvani. Gospe so se tako potrudile, da je vsak otrok dobil svoj kvačkan izdelek, ki ga je lahko odnesel domov.

V sklopu te dejavnosti pa smo naslednji dan v vrtec povabili študentko, ki prav tako kvačka različne izdelke, z namenom da otroci ponovno vidijo kako to poteka. S seboj je prinesla polno košaro različnih kvačkanih izdelkov, prtičkov in pripomočkov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POLŽKI SO ČOFOTALI

Polžki smo se odločili, da gremo raziskovat aprilsko vreme… Primerno smo se oblekli in obuli ter odšli na sprehod. Našli smo majhne in velike luže pa tudi nekaj kapljic smo ulovili. Najbolj pa smo uživali v velikih lužah, v katerih smo čofotali, skakali, tekali… ter si naravno krepili imunski sistem…


PRAZNIK

V mesecu marcu smo na obisk povabili mamice, da skupaj proslavimo njihov praznik. Postregli smo jim kavico in piškote. Da bi pregnali zimo pa smo s skupnimi močmi izdelali gregorčke iz naravnih materialov in le te spustili po reki Savinji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PEKLI SO KEKSE

Polžki smo se odločili, da bi sami spekli dobre kekse. Ugotovili smo, da tega ne znamo in smo se odpravili  h teti Mici. Micini keksi so zelo dobri, zato smo jo prosili, da nam pomaga pri pripravi testa…

Drugi dan je teta Mica prišla na obisk, v vrtec in prinesla s seboj testo za kekse, ki ga je prejšnji dan dala počivati v hladilnik. Skupaj smo pregnetli testo, ga zvaljali in izdelali kekse z modelčki.

Nnnnjjjjaaaammmm… pa jih je zmanjkalo…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UTRINKI S PUSTNEGA RAJANJA POLŽKOV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


V mesecu januarju, smo v skupini polžkov spoznavali Muco Copatarico. Najprej smo se preko slik seznanili s pravljico in glavno junakinjo. Veliko smo se obuvali, sezuvali in se učili skrbeti za svoje copate. Ob prepevanju pesmi Ni copatka, smo copate skrivali in iskali v igralnici. Izdelali smo muckin dom in sami prepleskali streho, pri tem pa neizmerno uživali.


V jesenskih mesecih (september in oktober) smo uganjali Pikine norčije, sodelovali v projektu Dediščina gre v šole in vrtce, obiskala nas je tudi Tetka Jesen, ki je k sodelovanju povabila tudi stare starše (projekt Simbioza giba) in nas pošteno razgibala. Pripravili smo tržnico, kjer so otroci lahko kupovali sadje, kostanj, pomfri in jabolčnik.​

Tadeja Robnik

 

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)