LUČE – BIBE

Sodelovali smo v projektu Simbioza giba 2019. Odpravili smo se na sprehod na Prode in se družili z dedki in babicami.

BIBE PEČEMO

V četrtek nas je obiskala babica dečka in nam spekla slastno pecivo s sadjem. Najprej smo spoznali vse sestavine, ki smo jih potrebovali in poimenovali sadje, ki smo ga dodali po vrhu.  Tudi sami smo pomagali mešati ter rezati sadje. Med tem ko se je pecivo peklo smo zaplesali nekaj rajalnih iger, po kosilu pa smo pecivo z veseljem pojedli.

 

 

POMLADANSKO DRUŽENJE Z MAMICAM 

 

V torek, 4. 6. 2019 smo v našo skupino povabili mamice. Skupaj smo zaplesali nekaj znanih rajalnih iger, ker pa je zunaj ravno deževalo smo se spomnili prstne igre in pesmi o dežju. Povedali smo tudi nekaj znanih Bibarij.    Potem sva vsakemu otroku in mamici razdelili različne igrače, za katere sva porabili različno embalažo, zamaške, plastenke, škatle, karton…Po igri smo skupaj nekaj zaplesali in se posladkali s piškoti.

 

 

MICIN VRT

Sredi meseca maja smo se skupina Bibe, skupaj s skupino Polžkov podali na Micin vrt. Otrokom je pokazala vrtno orodje, s seboj pa je prinesla tudi sadike in semena.

 

 

 

 

 

 

 

 

Starejši polžki so ji pomagali posaditi fižol, mlajši pa smo jih opazovali. Kasneje smo tudi najmlajši v roke prijeli male grablje in motiko, ter se preizkusili kot mali vrtnarji.

BIBE IN BUTARE

V petek pred praznikom cvetne nedelje, smo skupina Bibe in Polžki odšli na obisk k našemu sosedu, stricu Petru. Z njim smo se dogovorili, da nam bo pokazal kako se izdela butara.  Povedal nam je kaj potrebuje za delo in kje je vse to dobil. Opazili smo, da je za delo uporabil leskove palice, tiso in bršljan, orodje ki ga je potreboval pa so bile klešče.   Stric nam je pripravil tudi presenečenje, saj je vsakemu otroku  že prej izdelal čisto malo butaro, ki smo jih kasneje okrasili s pisanimi trakovi.

 


BIBE, POLŽKI IN UPOKOJENKE

Skupina Bibe in Polžki smo se konec meseca marca  odpravili na obisk k upokojenkam, v malo hiško sredi vasi. Gospe so otrokom razložile, da se vsak torek zberejo na druženju, kjer kvačkajo in šivajo. Povedale so nam, da za to delo uporabljajo iglo in sukanec ter kvačko in prejico. Vse so nam pokazale, otroci so si pripomočke pobližje ogledali, vsi izdelki so bili že velikonočno obarvani. Gospe so se tako potrudile, da je vsak otrok dobil svoj kvačkan izdelek, ki ga je lahko odnesel domov.

V sklopu te dejavnosti pa smo naslednji dan v vrtec povabili študentko, ki prav tako kvačka različne izdelke, z namenom da otroci ponovno vidijo kako to poteka. S seboj je prinesla polno košaro različnih kvačkanih izdelkov, prtičkov in pripomočkov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUSTOVANJE

Pust je čas, ko se oblečemo v pustno šemo, je čas rajanja, veseljačenja in norčij. Da pa smo si v igralnici pričarali malo pustnega veselja, smo v petek, pred pustom na obisk povabili babico deklice, da nam pokaže kako se spečejo pustne miške. Vse sestavine smo poimenovali, poskusili limono, sladkor, jogurt, vsak je seveda maso, kot pravi kuhar, tudi pomešal. Ko so bile pečene smo jih seveda z veseljem poskusili in ugotovili, da so slastnega okusa.

 

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)