LUČE – JEŽKI

PUSTOVANJE
Na pustni torek so se vrtčevski otroci prelevili v najrazličnejše risane junake, gasilce, policiste, kuharja. Najprej smo pustovali v igralnici, nato smo z Zajčki obiskali tudi Polžke. Odpravili smo se tudi v dvorano kulturnega doma, kjer so pustovali osnovnošolci, se jim tam predstavili, nato pa smo vse skupine vrtca krenile na povorko “sem ter tja ” po Lučah. Naš sprehod v lepem sončnem dnevu smo sklenili pred občino, kjer smo počakali na osnovnošolske maske, ter se tako predstavili še gledalcem povorke.


PRAZNOVANJA

V skupini Ježki stremimo k zdravemu praznovanju rojstnih dnevov. Ti ostajajo še vedno sladki, včasih pa jih praznujemo s sadno solato, ki jo otroci pripravijo sami.


BOŽIČNI BAZAR
V mesecu decembru smo se Ježki pripravljali na božični bazar, si izdelali okraske za smrečico v igralnici, zadišalo je po medenjakih, ki smo jih spekli za praznično kosilo.


BIBARIJE IN PESMI 3

BIBARIJE IN PESMI  2

BIBARIJE IN PESMI


Ježki smo v tematskem sklopu Barvita jesen ta letni čas dobesedno prinesli v igralnico. V dar smo dobili bučo velikanko, katero smo občutili s prav vsemi čutili: gledali smo jo, jo tipali, vohali, celo poslušali. Največje veselje pa je bilo, ko je zadišalo po naši bučni juhi.Juho smo za kosilo tudi pojedli. Naslednji dan pa smo skuhali še bučni kompot.


V jesenskih mesecih (september in oktober) smo uganjali Pikine norčije, sodelovali v projektu Dediščina gre v šole in vrtce, obiskala nas je tudi Tetka Jesen, ki je k sodelovanju povabila tudi stare starše (projekt Simbioza giba) in nas pošteno razgibala. Pripravili smo tržnico, kjer so otroci lahko kupovali sadje, kostanj, pomfri in jabolčnik.​

Tadeja Robnik

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)