Od sirneka do ubrnenka

Učenci 4. in 5. razreda moramo priznati, da se je prva delavna sobota odvijala zelo prijetno in poučno.
Že takoj zjutraj so nas v prijetno ogrevani »VLCERSKI BAJTI« prisrčno sprejele predstavnice DRUŠTVA UPOKOJENCEV LUČE. Po uvodnem kramljanju so nas popeljale v leta, ko je bila prehrana ljudi povsem drugačna kot dandanes. Skupaj smo najprej pripravili okusne ŠNITE, nato pa še lučko specialiteto OBRNJENIK. Svoje brbončice pa smo razvajali tudi ob okusnem čaju, kateri je s svojo aromo prepojil celotno bajto. Zeliščni čaj iz mete in melise nas je dodobra ogrel in pripravil na ogled tematskih hišk.
Vsako od hišk nam je prestavila gospa Anica Podlesnik in nas s svojo prisrčnostjo in toplino popolnoma prepričala v to, kako »fletno« je bilo včasih. 
V drugi polovice sobotnega dopoldneva pa smo še kar nadaljevali s preizkušanjem naših kuharskih sposobnosti. V šoli smo na osnovi skute namreč pripravljali najrazličnejše namaze. Delovni dan smo tako zaključili ob lepo pripravljeni in polno obloženi mizi.
Moramo reči, da domov v soboto vsekakor nismo prišli lačni in da se je naš tehniški dan končal z obilico prijetnih vtisov.

Nataša Čopič

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.