DELAVNICE ZA NADARJENE UČENCE V MOZIRSKEM GAJU

PITON OKOLI VRATUV ponedeljek, 29. 5. 2023, smo se nadarjeni učenci odpravili na delavnice v Mozirski gaj. Najprej smo se učenci zbrali pred vhodom v gaj, kjer so nas učitelji razdelili v tri skupine. Delavnice so potekale na treh postajah, kjer so se na vsako uro skupine zamenjale.

Na prvi postaji so nas razdelili na manjše šestčlanske skupine. Šli smo do Savinje, kjer smo dobili vedro, mrežico in knjigo z določevalnimi ključi. Z mrežico smo poskušali ujeti čim več vodnih organizmov. Lovili smo približno pol ure, potem pa smo organizme, ki smo jih ujeli, raziskovali s pomočjo določevalnih ključev.

Na drugi postaji smo secirali ribe. Dobili smo secirni pribor in zaščitne rokavice. Iz ribe smo odstranili organe in jih opazovali pod mikroskopom, kasneje pa smo si ogledali še filmček o ekosistemih na Zemlji.

Na zadnji postaji smo spoznavali eksotične živali, ki jih je pripeljal strokovnjak, ki doma goji kar 18 eksotičnih živali. Pokazal nam je majhnega krokodila, anakondo, pitona in pa legvana. Razložil nam je, kako zanje skrbi in še nekaj zanimivosti o posamezni živali. Vseh živali smo se lahko tudi dotaknili in jih pobožali. Pitona smo lahko celo držali okoli vratu.

Delavnice so zares dobro uspele. Bile so zabavne in poučne ter zelo dobro predstavljene iz strani vseh učiteljev in ostalih organizatorjev.

Meta Preprotnik, učenka 9. razreda

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.