Besedičica

Kljub trenutni situaciji je JSKD – izpostava Mozirje – v sodelovanju z osnovnimi šolami izpeljal že 17. srečanje mladih literarnih ustvarjalcev v Zgornji Savinjski dolini.

Učenci so s svojo kreativnostjo pisanja umetnostne besede, domišljijo in poznavanjem književnih junakov spisali šest proznih besedil. Z njimi so se predstavili Zoja Prepadnik, Anea Mercedes Krivec, Nika Moličnik, Tinkara Čopič, Ana Kočnar in Jan Klemenšek.

To leto je besedila prebirala urednica, avtorica in pripovedovalka Irena Cerar, ki je bila nad prebranim navdušena in ni mogla skriti, kako težko ji je bilo izbrati najboljše.  Na Ta veseli dan kulture, ko se vsako leto udeleženci običajno srečamo na eni izmed šol, je preko videa razkrila in utemeljila, katera besedila so jo najbolj prepričala.

Osrednjo nagrado je prejel Jan Klemenšek za odličen preplet resničnega in domišljijskega sveta z duhovitim vložkom aktualnih dogodkov. Ocenjevalka se je odločila, da podeli tudi častni omembi za deli, ki sta jo prepričali s prepričljivimi opisi kraja ter oseb in preprostimi zapleti, ki bralca ob branju ves čas puščajo radovednega in ga ženejo k nadaljnjemu branju. Častni omembi sta bili deležni šestošolki  Zoja Prepadnik in Anea Mercedes Krivec.

Vsem učencem čestitam in jim želim, da še naprej ohranjajo voljo in energijo za besedno ustvarjanje.

Karmen Oset

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.