Zaključek bralne značke

V ponedeljek, 25. 5. 2016, smo organizirali zaključek brbralna znackaalne značke. Učenci, ki so skozi leto pridno brali, so za urico zapustili in pozabili na šolo ter se odpravili do »olcarske bajte«, kjer so jih pričakali člani KUK Potovke.
Učencem razredne stopnje je potovka pripovedovala zgodbo o Sluzoslavu, z vilo Vial so se učili podvodščine in obiskal jih je sam Sluzoslav.  Druženje je bilo polno nepričakovanih zasukov in neprestanega sodelovanja učencev. Za konec so se ob Savinji razgibali z velikim večbarvnim krogom, naredili veter in se poslovili od Sluzoslava, vile Vial in potovke.
Pripovedovalska urica pa je bila namenjena učencem predmetne stopnje, in sicer so se podali med pastirčke, velikane, kralje, divjo jago in med druga pravljična bitja, ki so doma v pravljicah Zgornje Savinjske doline.
Vsi značkarji bodo dobili tudi priznanja, štiri devetošolke pa bodo prejele tudi priznanje »zlatih značkarjev« za uspešno opravljeno bralno značko  v vseh razredih šolanja in knjižno nagrado, ki jo prispeva ZPMS v sodelovanje s Telekomom Slovenije, in sicer antologijo sodobne slovenske mladinske proze Album 14/15/16.

Vsem značkarjem iskreno čestitam in jim želim še veliko bralnih potovanj.

Karmen Oset

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v DOGODKI, NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.