Letni delovni načrt – skupina JEŽKI
PROJEKT: KULTURNA DEDIŠČINA
»Dober tek – dobrote lučkih in solčavskih babic«
V skupini smo si ogledali stare »kastrole«, otroci so jih opazovali, rokovali in z njimi kuhali. Poimenovali smo jih z narečnimi besedami (pinoca – zajemalka, štesel – kuhalnica, skleda – posoda, piskr – lonec …).
Ogledali smo si prispevek o črni kuhinji. Otroci so na karton z ogljem narisali črno kuhinjo.
Na to temo smo preko fotografij spoznavali stare jedi (masunek, obrnjenik, kislo mleko, žlinfrofi, šnite, jabčni fižol, kisla repa, krompirjev zos …). V skupini smo si pripravili jabčni fižol. Otroci so luščili fižol in rezali jabolka, nato pa smo to skuhali in pojedli.
Na hodniku smo iz stare posode, risb in fotografij naredili razstavo.
(Skupno 838 obiskov, današnjih obiskov 1)