Izjava ministra za izobraževanje

IZJAVA ministra za izobraževanje, ki opravlja tekoče posle, Jernej Pikalo:
“Ko bo v ponedeljek prišlo do zaprtja, bodo tudi drugi družbeni podsistemi čutili ta vpliv. Zato moramo pripraviti vse, za izvedbo ukrepa zaprtja vzgojno-izobraževalnih ustanov.
Mnogo vprašanj je, kaj narediti v petek. Šolam priporočamo, naj organizirajo alternativne oblike pouka, naj gredo ven. Starši, ki lahko otroke zadržijo doma že jutri, pa naj jih zadržijo doma.
Mnogi starši imajo službe v najbolj kritičnih sektorjih države, ki so pomembni za delovanje države. Zato bomo organizirali varstvo v skladu z navodili NIJZ-ja. Varstvo ne bo za vse, temveč za tiste, ki imajo takšne službe, ki jih kot država nujno potrebujemo in jih ne morejo izvajati doma.
Računam na solidarnost, medsosedsko pomoč, da bodo občine, civilna zaščita in vsi drugi delovali, da bo ta velik manko, ki ga zapolnjuje vzgojno-izobraževalni sistem, zapolnjen.
Upamo, da bo ta ukrep trajal čim manj časa. Ne smemo pozabiti, da je za marsikaterega otroka malica ali kosilo v šoli edini zares zdravi obrok. Ne smemo pozabiti, da vsi otroci nimajo enakega dostopa do oddaljenega, spletnega izobraževanja.”

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.