Nemščina v avtentičnem okolju – ekskurzija na avstrijsko Koroško

V četrtek, 26. 5. 2022, smo se učenci 8. in 9. razreda, ki obiskujemo neobvezni izbirni predmet nemščino, skupaj z učiteljicama Simono Funtek in Hano Orešnik podali na avstrijsko Koroško (Gosposvetsko polje, Minimundus, Celovec). V nemško govorečem okolju smo preživeli čudovit dan, v katerem smo poleg preizkušanja znanja nemščine izvedeli tudi veliko zgodovinsko-geografskih zanimivosti.

To je bila najboljša ekskurzija do zdaj. Bilo je izjemno, najboljši pa je bil nedvomno spust po najvišjem toboganu na svetu.   (Tilen)
Nad vsem, kar smo videli in počeli ta dan, sem bila navdušena, še posebej so mi bile všeč zelo natančno izdelane makete v Minimundusu, kjer so na enem mestu zbrane največje znamenitosti sveta.  (Elizabeta)
Ves izlet je bil odličen, uživala pa sem tudi v druženju s prijatelji.  (Nina)
Ekskurzija v Avstrijo je bila res nepozabna. Najbolj mi je bilo všeč v Minimundusu – kino, namizni nogomet in različne svetovno znane stavbe. Gospa Hana pa nam je v Celovcu ob ogledu znamenitosti povedala tudi veliko zanimivih zgodb.   (Kristina)
Cel dan smo se imeli lepo. Zagotovo si bomo posamezne koščke izleta dobro zapomnili.   (Ana)
Najbolj všeč mi je bil tobogan na razglednem stolpu Pyramidenkogel in ko sva na spustu z Juretom pela Čebelarja.   (Gašper)
S sošolcem sva prehodila cel Celovec, da bi našla kakšno gostilno. Vsi drugi so na koncu odnehali in se zadovoljili z Mc Donaldsom (tudi učiteljici), medtem ko sva midva le prišla do dunajskega zrezka.   (Mai)
Bilo je zelo zabavno, izvedeli smo veliko zanimivega o mestu Celovec, najboljše pa je bilo na kolesu Riesenrad v Minimundusu.  (Pia)
Res zelo dobra izkušnja.  (Neža)
Najboljši je bil prosti čas s prijatelji.   (Jurij)
Najbolj se mi je vtisnil v spomin 4D-kino v Minimundusu, saj smo z rikšo  “divjali” po Kitajskem zidu.    (Alja)
Še posebej mi je bilo všeč, ko smo imeli prosti čas v Celovcu.  (Jaka)
Smešno je bilo, ko sem v pogovoru z natakarico v Minimundusu uporabil pomoč z aplikacije na telefonu, a dobil v odgovor le:  Bitte?  (Jure)
Super dan bo ostal v spominu tudi zaradi številnih fotografij.   (Tinkara)

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.