TEDEN PISANJA

TEDEN PISANJA Z ROKO 2023

Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je pomembna spretnost. To je izvirna človekova spretnost, saj nihče na svetu ne piše tako kot vi. Spretnosti razvijamo z vajo. Znano je, da možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Učenci, ki pišejo z roko, pišejo spise hitreje, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost.

S projektom se ozavešča pomen ohranjanja pisanja z roko. Organizira ga društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. S pomočjo tega projekta se spodbuja čitljivo, tekoče in “lepo” pisanje.

V okviru projekta smo na šoli z različnimi idejami in aktivnostmi popestrili posamezne ure na temo pisanja.

Najmlajši so besede pisali po snegu ter se preizkusili v igri čigava je pisava, malo večji so odgovarjali na vprašanje – Zakaj pišemo z roko? – in izdelali plakat ter prepisovali pesmi, pri čemer so bili pozorni na pravilen prepis in lepopis. Učenci zadnje triade pa so se lotili papajščine, pisanja skrivnih sporočil, misli ter se rokovali s kaligrafskimi pisali.

Urice, s katerimi smo obeležili ta teden, so bile zabavne in ustvarjalne. Nekaj izdelkov si lahko pogledate v galeriji slik.

Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi,
nam črke ustvarja in misli umiri.

Karmen Oset Žibret

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v DOGODKI, NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.